"A long way down" av Nick Hornby


Nyårsaftons kväll och på taket av Toppers House möts 4 människor. De har alla samma anledning till sitt besök, samma anledning som alla andra som besökt detta tak, nämligen att hoppa. Men av en händelse börjar de prata med varandra istället. Eftersom det enda de har gemensamt är en önskan att ta livet av sig blir deras samtal ganska intressant.

Martin Sharp är en tv-profil som har förstört sitt rykte så mycket att han aldrig någonsin kommer att kunna jobba med tv igen, Jess är en allmänt strulig tonåring som knappt kan säga en mening utan att använda ordet "fuck", Maureene är en katolsk äldre kvinna som inte gillar när man svär och JJ är den amerikanske musikern som drömmer om ett succeband. De bildar ett "gäng" och går ner från taket för att återvända en annan kväll.....

Trots att detta är en bok som handlar om 4 självmordsbenägna människor och deras respektive problem är det mycket humor i boken. Man kan verkligen skratta åt en del saker som händer. Och slutet, ja det är väl inget Hollywood-slut direkt, men det är ändå ett bra slut, lite av ett må-bra-slut.

Absolut värd att läsa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback